''Genius Loci'' by Emil Pabon

We nodigen u uit om Maison Haas Hustinx te bekijken als een gesamtkunstwerk, een combinatie tussen de stromingen van kunst, design en interieurarchitectuur die tracht een voortzetting te vormen van het levendige culturele verleden. 

 

Onze visie tot het verjongen van het eclectische Maison Haas Hustinx en haar kleurrijke geschiedenis is terug te zien in de grondige renovatie welke heeft plaatsgevonden in de afgelopen jaren. 

 

Als voortzetting van de ‘salon de thé’-activiteiten, georganiseerd door Madam Haas en de ontdekkingsreizen en fotografische werken van Alphons Hustinx, streven wij ernaar dat hun visies in onze jaarlijkse exposities duidelijk zichtbaar worden.

 

Als introductie voor Maison Hustinx, dat begin 2018 na de renovatie haar deuren opende, hebben wij een fotoproject gestart met jonge mannelijke fotografen, die op hun beurt nieuwe beelden, geschoten over de hele wereld, naar Maastricht brengen zoals Hustinx dat in zijn tijd deed.

 

Daarnaast zijn wij als hotel een samenwerking aangegaan met twee bekende fashioninkopers van Maastricht; Kiki Niesten en Phillippe Maasen van Mayfair. Daarbij hebben wij de in Amsterdam gevestigde fashionfotograaf Emil Pabon gevraagd om voor ons een bijzondere shoot te schieten, waar in een idyllische omgeving de historie van de stad en de bourgondische wijngaarden samenkomen met de nieuwste designer collecties, verzameld (of bijeengebracht) van over de hele wereld. 

 

Dit eclectische verhaal laat zien wat Maison Haas Hustinx creëert in de stad en hoe een groep jonge mensen een innovatief beeld neerzet met eerbied voor het oude. 

 

Hieronder ziet u het resultaat.