Alphons          FotoProject          Kunstenaars
     The Unsought Findings of Wearing Glass

Anne Buscher

‘De ongezochte vondsten van het dragen van glas' verkent het gevoel van materialen en objecten. Het is een doorontwikkeling van het project: “How to Find the Unsought Finding.”

Het doel van het project is het uitvoeren van systematische materiaalexperimenten, observaties en documentatie van alle (ongezochte) bevindingen met betrekking tot glas in relatie tot het (menselijk) lichaam. Een bodysuit van glas is het uitgangspunt van mijn onderzoek.
Common Ray

Sabine Lintzen

In een niet aflatende stroom glazen objecten probeert Sabine Lintzen (Aken, 1956) de wereld om haar heen te structureren en te ordenen door gedachten in glas te fixeren en te materialiseren. Door zich te concentreren op DNA-structuren, celvormen en micro-organismen, vangt het geblazen glas licht en kleur op, de vormen interageren met de omgeving en reageren op de beweging van de toeschouwer.

Uiteenlopende perspectieven leggen steeds weer nieuwe verbanden en kleurvlakken bloot, waardoor een symbiose ontstaat tussen ruimte, materie en licht. Sabine Lintzen heeft de afgelopen decennia internationale erkenning gekregen en haar objecten zijn te bewonderen op tentoonstellingen in heel Europa en daarbuiten.