Restaurants         Shopping         Experience

Experience MaastrichtOnze stad heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten en belevingen. Bezoek een van de prachtige musea, authentieke architectonische hoogtepunten of dwaal buiten de stadsgrenzen de prachtige natuur in.

Bonnefanten Museum

Museum

Naast moderne en hedendaagse kunst vinden oude meesters hun plek in het iconische gebouw. Het Bonnefanten museum vertelt verhalen met zijn vaste collecties, tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen, speciale lezingen, evenementen en familie-activiteiten. In de Museumwinkel vind je een bijzondere selectie kunstcadeaus en in het museumcafé Ipanema kun je genieten van een heerlijke lunch. 


Bookstore Dominicanen

Boekhandel in oude kerk

Van fietsenstalling tot boekentempel. In december 2006 werd in de Dominicaanse Kerk voor het eerst een boekhandel geopend. Hier vindt u een prachtig assortiment boeken en een uitgebreid assortiment cd's en vinyl. Het voormalige koor van de Dominicaanse kerk is het culturele podium van de ruimte. Hier vinden wekelijks activiteiten plaats, zoals signeersessies, debatten, lezingen, interviews en muziekuitvoeringen. U kunt hier ook van een heerlijk kop koffie genieten.

Marres

Huis voor hedendaagse cultuur

Marres ontwikkelt tentoonstellingen, organiseert workshops & wandelingen in de stad en regio, en biedt een breed scala aan educatieve en participatieve activiteiten. Hun tuin is met circa 1000m2 de grootste openbare tuin van Maastricht. Zij verwelkomen bezoekers van dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.


Brandweerkantine

Dineren in oude brandweerkazerne

Tegenwoordig heeft de voormalige brandweerkazerne onder de naam 'De Brandweer' een dynamisch, levendig en creatief karakter. Je kunt er heerlijk eten of gewoon langskomen voor een kopje koffie en hun bananenbrood. De Brandweer is een collectieve, creatieve en inspirerende ontmoetingsplek voor Maastricht en omstreken. Het heeft ook een grote multifunctionele ruimte die kan worden gehuurd voor vergaderingen, evenementen of gezellige bijeenkomsten.

Thiessen Wijnkoopers

Wijnproeverij en wijnhandel

In 1717 startte koopman Guillaume Thyssen zijn wijnhandel in een statig herenhuis in hartje Maastricht. Hier begon de bijzondere geschiedenis van Thiessen. Nu, ruim 300 jaar later, is dit naast een wijnhandel een prachtige evenementenlocatie. In hun portkelder, uit de 14e eeuw, sta je letterlijk midden in de Maastrichtse geschiedenis. Hier bieden ze wekelijkse proeverijen aan en organiseren ze speciale wijnproeverijen op maat.

Meesters in Wijn

Wijnproeverij

Vrij vertaald als "Leraren in wijn". 450+ wijnen per glas, een wekelijks vernieuwd uitgebreid menu en service met een persoonlijk tintje. Ze werden verkozen tot "Beste Wijnbar van Nederland 2018".


Maastricht Underground

Grotten

Verken de grotten, het fort en de Kazemattentunnels van Maastricht. Ervaar verleden & heden, bovengronds en ondergronds. Een officiële Maastrichtse gids neemt je mee met feiten en spannende verhalen. Kijk op hun website om rondleidingen en activiteiten te boeken.


Rederij Stiphout

Riviercruises en excursies

Ontdek Maastricht vanaf het water. Rederij Stiphout biedt zowel rondvaarten als tours door de stad en eet- en drinkcruises. Van een brunch-cruise tot een rondreis tot aan Luik, voor elke gelegenheid vind je zeker iets passends.

ENCI-Groeve

Natuur en wandelen

De Eerste Nederlandse Cement Industrie ontgint hier al sinds 1926 kalksteen. Na meer dan 91 jaar kalksteenwinning is er een indrukwekkend natuurgebied met volop ruimte voor recreatie ontstaan. Nu is het de thuisbasis van verschillende planten en dieren. Vanaf het uitkijkpunt aan de Luikerweg in Maastricht daal je met een trap van meer dan 200 treden de groeve in.


Bisschopsmolen

Oude molen en bakkerij

Bischopsmolen verwerkt Limburgse granen, met een eigen watermolen, tot de lekkerste producten. Geniet van hun zelfgebakken brood en authentieke Limburgse vlaai. Wil je weten hoe je de lekkere vlaai thuis maakt? Ze bieden ook bakworkshops aan!


Le Salonard

Delicatessen

Traditionele producten uit de regio en het buitenland. Hier vindt u allerlei soorten wijn, kaas, vleeswaren en heerlijk brood. 


Lumière

Cinema en Restaurant

Lumière Cinema biedt een gevarieerde selectie van arthousefilms, boeiende documentaires en tijdloze klassiekers op het grote scherm. Bezoekers kunnen in contact komen met filmmakers, zichzelf trakteren op een driegangendiner in ons charmante Restaurant Café, een snelle hap of drankje nemen en zelfs ontspannen op ons terras aan het water op zonnige dagen.