Over the years...

In the press...

De Limburger


August 2022


Tevreden nieuwkomers op Preuvenemint: ‘Het gaat om de publiciteit die dit oplevert’

Zeina Haroun is de Libanees-Syrische eigenaar van restaurant Safar, naast Museum aan het Vrijthof. Het restaurant is nog geen jaar open en nu al meedoen aan het grote Preuvenemint? Hoe is dat mogelijk? „Mijn collega Roï Eyny wilde heel graag en we spraken een bestuurslid van het Struyskommitee. Het wilde ons heel graag hebben. Niet old school Maastrichts, onze Libanese gerechten voegen iets toe, zijn iets nieuws.”

Maar ja, ineens grote hoeveelheden maken, dat is een flinke klus. „Niets komt uit de vriezer,” bezweert Eyny. „We focussen op een beperkt menu met verse ingrediënten. Hebben we extra brood nodig, zoals challah, dan kunnen we een Libanese bakker bellen.”
De Limburger


Jan 2023


Bij de verborgen parel Safar in Maastricht beleef je een culinaire ontdekkingsreis naar het Midden-Oosten


Het marmer en de messing liftdeuren geven een chic hotelgevoel, alsof we op reis zijn. Dat gevoel wordt versterkt door de Engelssprekende bediening. In de serre hangt een oase van rust, die in contrast staat met de drukte op het Vrijthof. Het restaurant is voor een groot deel omlijst door glas. Het uitzicht op een donkere, regenachtige avond geeft niet per se een gezellige sfeer en de iets te felle verlichting draagt daar ook al niet aan bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat hier tijdens de lunch in daglicht en vooral zomers in het zonnetje heel anders zit. De inrichting is vrij minimalistisch en neigt met het vele hout en de planten naar Scandinavisch. De tafels zijn mooi gedekt met stoffen servetten en er staan verse bloemen in een vaasje. Er klinkt loungemuziek door de speakers. Door die combinatie van veel verschillende stijlen, kunnen we er niet echt de vinger op leggen. Maar dat maakt het ook weer spannend. Hier word je verrast. Dat geldt trouwens niet alleen voor het interieur maar ook voor het eten.


Harper's Bazaar


June 2022

Hotel Maastricht: de mooiste hotels in deze zuidelijke stad

Hier komen gasten aan luxe niks te kort. Van prachtig afgewerkte kamers tot aan de kwaliteit van de extra lange bedden: bij Maison Haas Hustinx & Spa is overal aan gedacht.

Visit Zuid-Limburg


June 2022

Genieten, ontspannen en relaxen in Zuid-Limburg

"Met deze top 6 wellnesscentra in Zuid-Limburg wordt het genieten van sauna en spa, weldadig kuren en ontspannen massages."