De Limburger


Jan 2023


Bij de verborgen parel Safar in Maastricht beleef je een culinaire ontdekkingsreis naar het Midden-Oosten


Het marmer en de messing liftdeuren geven een chic hotelgevoel, alsof we op reis zijn. Dat gevoel wordt versterkt door de Engelssprekende bediening. In de serre hangt een oase van rust, die in contrast staat met de drukte op het Vrijthof. Het restaurant is voor een groot deel omlijst door glas. Het uitzicht op een donkere, regenachtige avond geeft niet per se een gezellige sfeer en de iets te felle verlichting draagt daar ook al niet aan bij. Maar we kunnen ons voorstellen dat hier tijdens de lunch in daglicht en vooral zomers in het zonnetje heel anders zit. De inrichting is vrij minimalistisch en neigt met het vele hout en de planten naar Scandinavisch. De tafels zijn mooi gedekt met stoffen servetten en er staan verse bloemen in een vaasje. Er klinkt loungemuziek door de speakers. Door die combinatie van veel verschillende stijlen, kunnen we er niet echt de vinger op leggen. Maar dat maakt het ook weer spannend. Hier word je verrast. Dat geldt trouwens niet alleen voor het interieur maar ook voor het eten.